13.08.2020, 14:57

Кордони для громадян України відкрили ще 4 країни

Границы для граждан Украины открыли еще 4 страны

Число країн, які громадяни України можуть відвідувати в умовах пандемії COVID-19 за тиждень збільшилося до 42. Ще чотири країни відкрили кордони для українських громадян.

Для подорожей українців в умовах пандемії COVID-19 відкриті 42 країни. Про це 13 серпня під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Час Пік.

"Минулого тижня таких країн було 38, за тиждень їх кількість збільшилася на чотири. Додалися Республіка Вірменія (туди можна прибути за умови 14 днів самоізоляції) і три малопопулярні серед українців: це Буркіна-Фасо, Того і Республіка Чад", - повідомив Кулеба .

У МЗС закликають українців під час подорожей користуватися онлайн-картою МЗС.

Також Дмитро Кулеба рекомендував українцям не відвідувати територію Білорусі до стабілізації ситуації в цій республіці.

"Закликаю наших співвітчизників прислухатися до рекомендацій Міністерства закордонних справ, що дозволить їм уникнути, м'яко кажучи, дуже складних ситуацій, в які вони можуть потрапити", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в список країн, куди можуть їздити громадяни України, входили: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Великобританія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Південна Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Сейшельські острови, Багамські острови, Ліван, Болгарія, Словенія, Об'єднані Арабські Емірати, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко , Сент-Люсія.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: