13.08.2020, 15:59

"Попав" на 10 тисяч гривень, позбавлення прав і волі: в Сєвєродонецьку водій не зміг відкупитися від покарання

взятка

У Сєвєродонецьку патрульні поліцейські виявили нетверезого водія, який запропонував їм гроші за нескладання протоколу.

Минулої ночі, в Сєверодонецьку, за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль ВАЗ, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Патрульній поліції Луганській області.

За кермом знаходився 35-річний чоловік, щодо якого у патрульних виникли підозри щодо вживання ним алкоголю. Керуючись ПДР, інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан сп'яніння на місці або в медичній установі.

Громадянин, ймовірно, намагаючись уникнути відповідальності за керування автомобілем в нетверезому стані, запропонував поліцейським кошти за нескладання протоколу. Навіть неодноразові попередження про кримінальну відповідальність не зупиняли чоловіка і він продовжував намагатися дати хабар поліцейським.

Зрозумівши, що домовитися не вийде, водій пройшов огляд на стан сп'яніння за допомогою алкотестера. Прилад показав свідкам події результат в 1,82 проміле, що більш ніж в дев'ять разів перевищує допустиму норму.

За керування автомобілем в нетверезому стані водієві загрожує відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП, яка передбачає штраф у 10200 гривень та позбавлення права сідати за кермо протягом року.

За пропозицію неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність за ст. 369 КК, за якою порушник може бути позбавлений волі на строк до чотирьох років. Для фіксації події на місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Читайте також: "А як пішоходам ходити?": У Лисичанську пропадають тротуари і цьому є пояснення

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик