13.08.2020, 23:06

Фахівці спочатку не повірили: в кратері вулкана знайшли справжніх мутантів

акулы

Деякі мешканці підводного світу здатні дивувати дослідників, що присвятили все життя їх вивченню, зокрема, обираючи в якості місць проживання непередбачувані місця.

У підводних кратерах вулкана Кавачі (Соломонові острови) виявили акул, які мутували, щоб пристосуватися до свого "житла", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Вивченням унікальних особливостей акул зайнявся морської еколог Майкл Хейтхаус, співробітник Міжнародного університету Флориди.

Вперше він звернув увагу на акул, які живуть в кратерах підводних вулканів, під час зйомок науково-популярного фільму для National Geographic.

Спочатку фахівці не повірили в те, що акули можуть добровільно селитися в таких екстремальних місцях, як діючі підводні вулкани. Однак, як з'ясувалося згодом, акули були змушені мутувати, щоб пристосуватися до екстремальних умов.

За словами Хейтхауса, в кратерах діючих вулканів вода може досягати кипіння. Фізіологічна мутація дозволила акулам не тільки виносити такі температури, але і оперативно вишукувати більш-менш безпечні зони.

Читайте також: Орнітологи вперше виростили пташеня за допомогою дрона (відео)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: