14.08.2020, 23:00

Медики назвали засоби гігієни та побутову хімію, які викликають рак

рак

Далеко не всі засоби гігієни безпечні для людини. Як з'ясували ендокринологи, деякі з них можуть викликати ряд захворювань, в числі яких - рак.

Національне товариство ендокринологів США ще в 2017 році визначило 15 речовин, які часто присутні в складі побутової хімії, засобів гігієни, косметики, що можуть спровокувати онкологію, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

На даний момент виявлено ще кілька шкідливих сполук, які, входячи до складу щоденних засобів гігієни, косметики, побутової хімії та інших речовин здатні, завдають здоров'я вбивчий шкоду.

Найбільш небезпечними є діоксиди, фталати, полібромовані дифенілові ефіри. Як правило, вони присутні в складі побутової хімії і засобів особистої гігієни.

До того ж, медики з'ясували, що онкологія - не єдиний наслідок контакту з такими речовинами. Крім раку, зазначені сполуки можуть викликати проблеми з серцем, порушення в роботі щитовидної залози.

Дітям категорично не можна використовувати засоби з диоксидами, фталатами і іншими сполуками. Накопичення їх в організмі може дуже негативно позначитися на дитячому здоров'ї, аж до уповільнення інтелектуального розвитку.

Читайте також: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює україномовний розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: