15.08.2020, 11:27

Розмір середньої зарплати для обчислення пенсій виріс більш ніж на півтори тисячі гривень

Марина Началова | Все новости автора
пенсия

Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за червень 2020 року, на основі якого розраховуються пенсії.

Про це повідомляється на сайті ПФУ, передає Час Пік.
 
Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” враховується для обчислення пенсії, за червень 2020 року в сумі 11 197 гривень 38 копійок.

Нагадаємо, що у травні 2020 року середній показник заробітної плати складав 9546 гриивень 32 копійки, тобто цей показник наразі збільшився на 1651 гривню 6 копійок.

Розмір середньої зарплати впливає на розмір пенсії. Пенсія розраховується за формулою, в якій перемножуються показники середньої зарплати за 3 роки, стаж та показник власної зарплати, поділений на середній показник по країні.

Так, якщо середня зарплата по країні зросла, а зарплата громадянина залишилася незмінною, то розмір майбутньої пенсії може знизитися. Якщо власна зарплата громадянина росте разом з середньою по країні, то розмір майбутньої пенсії буде більшим.

Раніше повідомлялося: Частина українців може отримати 10 пенсій одразу: кому так пощастить

Читайте ще: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює український розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: