15.08.2020, 11:54

У МОЗ розповіли, що робити при симптомах коронавірусу та хто повинен проходити тестування

Марина Началова | Все новости автора
симптомі коронавируса

Українці, які підозрюють, що заразилися коронавірусною інфекцією та мають відповідні симптоми, не повинні самостійно їхати до лікарні чи лабораторії.

Про це говорив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

За його словами, на сьогодні в Україні регламентований механізм тестування на COVID-19 та перелік осіб, яким повинне проводитися це тестування.

Тестуються в повному обсязі всі люди, які звертаються з симптомами коронавірусної хвороби.

"Звертатися треба обов'язково через сімейного лікаря. Якщо немає сімейного лікаря, телефонувати або в екстрену медичну допомогу, або на гарячу лінію, де вам підкажуть, в який спосіб до вас буде направлена бригада, якщо ви перебуваєте вдома, для того щоб вам зробили тест ПЛР", - сказав Степанов.

Він наголосив, що з симптомами коронавірусної хвороби не треба їхати, дуже часто через усе місто, в лабораторію, а треба звернутися саме до сімейного лікаря, щоб була направлена бригада додому до пацієнта.

Степанов також повідомив, що тестуються всі контактні з хворим люди, перш за все - члени родини. До результату тестування вони повинні перебувати на самоізоляції.

Також тестують з певною періодичністю медичних працівників, працівників Нацгвардії, поліції, Держприкордонслужби. Крім того, тестування проходять люди перед госпіталізацією.

Нагадаємо, в Україні черговий антирекорд - за добу виявлено 1847 випадків COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: