15.08.2020, 22:19

Лукашенко домовився з Путіним про військову підтримку в разі зовнішньої загрози

лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився з главою Російської Федерації про військову допомогу. Росія готова надати військову допомогу при першому запиті.

У суботу, 15 серпня, в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Олександр Лукашенко повідомив про результати переговорів з Путіним, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Лукашенко заявив, що Білорусь має договір, який може бути задіяний, якщо мова піде про зовнішні військові загрози.

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно присвячений в те, що відбувається", - зазначив Лукашенко.

Він підкреслив, що Росія готова надати військову допомогу при першому ж запиті з боку Білорусі щодо забезпечення безпеки держави.

Лукашенко вважає, що на даний момент проходить нарощування озброєння на території Литви і Польщі, що також турбує і військових Білорусі.

"Це теж було б нічого, але йде ескалація і нарощування збройного компонента. Чи не бачити це, спокійно за цим спостерігати ми, природно, не можемо. І коли рано вранці я розмовляв і слухав доповідь начальника Генерального штабу, я помітив: наших військових також турбує ця проблема", - повідомив глава Білорусі.

Читайте також: Всі різні – і це допомагає триматися разом. Як працює україномовний розмовний клуб у Сєвєродонецьку

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик