16.08.2020, 08:33

В Україні з 1 вересня відновлять перевірки бізнесу: кого і навіщо перевірятимуть

В Украине с 1 сентября возобновят проверки бизнеса: кого и зачем будут проверять

Державна податкова служба України з 1 вересня відновлює перевірку бізнесу на наявність неоформлених працівників та зарплат "у конвертах".

В першу чергу перевірять сферу торгівлі, громадського харчування та готельно-ресторанного бізнесу, а також сферу сільського господарства та будівництва, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДПС.

Як повідомили в ДПС, заплановано, що з 1 вересня 2020 контролюючі органи почнуть інспекційну роботу з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Податківці нагадують керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності та фізичним особам-підприємцям, які використовують найману працю працівників, про обов'язок направляти повідомлення про прийом працівника на роботу в податкові інспекції за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Таке повідомлення повинно бути направлено до початку роботи співробітника за укладеним трудовим договором.

Повідомлення може подаватися наступними способами:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

У ДПС нагадали роботодавцям, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена фінансова, адміністративна або дисциплінарна відповідальність.

Зокрема, за ненадання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників в податкові інспекції, передбачена фінансова відповідальність у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик