16.08.2020, 15:48

У Мінську проходять мітинги за і проти Лукашенка: пряма трансляція

Марина Началова | Все новости автора
протесты в беларуси

Сьогодні в столиці Білорусі проходять масові акції. Демонстранти, які вже тиждень протестують проти нечесних виборів, вийшли на Марш свободи, а президент Олександр Лукашенко виступив на мітингу на свою підтримку.

Вперше з початку протестів сьогодні в Мінську зібрався провладний мітинг, передає Час Пік.

ЗМІ пишуть, що для участі в мітингу на підтримку Лукашенка з усієї країни звезли бюджетників.

О 14:00 в Мінську почався Марш свободи: противники Лукашенко пройшли по проспекту Незалежності, після чого зібралися біля стели "Мінськ - місто-герой".

Одночасно на площі Незалежності зібрався провладний мітинг, учасники якого скандували: "За батьку!". Люди висловлювалися в форматі відкритого мікрофона. О 14 годині перед своїми прихильниками виступив і сам Лукашенко.

"Я не хотів вас кликати на цю площу. Я покликав вас не для того, щоб ви мене захистили. Я покликав, щоб ви захистили свою країну, незалежність, сім'ї", - сказав він.

Лукашенко заявив про війська НАТО, які "брязкають гусеницями" біля кордонів Білорусі.

"Йде нарощування військової потужності на західних кордонах країни. Литва, Польща, Україна наказують нам провести нові вибори. Якщо ми їх послухаємо, ми загинемо як держава, як народ, як нація. Загубите першого президента - це буде початок вашого кінця. Ви завжди будете, як в Україні і в інших країнах, стояти на колінах і молитися невідомо на кого", - заявив Лукашенко.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик