16.08.2020, 16:06

Введе війська? Лукашенко домовився з Путіним про допомогу

Марина Началова | Все новости автора
лукашенко путин

На фоні триваючих в Білорусі багатотисячних протестів президент Олександр Лукашенко веде переговори з главою РФ Володимиром Путіним щодо "всебічної допомоги", в тому числі військової.

Вчора, 15 серпня, на нараді в Центрі стратегічного управління в Міноборони Білорусі Лукашенко повідомив деталі своєї розмови з Путіним, передає Час Пік з посиланням на інформагентства.

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало - абсолютно присвячений в те, що відбувається. І ми з ним домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь ", - заявив Лукашенко.

Сьогодні також відбулася телефонна розмова двох президентів, які обговорили ситуацію в Білорусі. Як повідомила прес-служба Лукашенка, Путін висловив своє бачення обстановки, що складається навколо Буларусі.

"Глави держав провели ґрунтовні консультації з усіх питань. Лідери країн ще раз підтвердили домовленість, що в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз боку реагуватимуть спільно відповідно до положень, передбачених Договором про колективну безпеку", - йдеться в прес-релізі.

А в прес-службі Кремля додали, що ситуація в Білорусі обговорювалася "в тому числі з урахуванням чиниться на республіку тиску ззовні".

Нагадаємо, сьогодні в Мінську противники Лукашенко провели Марш свободи, а також вперше з початку протестів відбувся провладний мітинг.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик