17.08.2020, 15:13

"Це просто жах!": У Лисичанську батьки з дітьми "атакують" лікарні

очередь на медосмотр, иллюстративное фото

З наближенням 1 вересня в усіх регіонах країни батьки з дітьми "атакують" лікувальні установи. Лікарні забиті людьми, величезні черги та багатогодинні очікування прийому. Не оминули ці проблеми і жителів Луганщини.

Початку навчального року з нетерпінням чекають і діти, і батьки. Однак, із наближенням 1 вересня для багатьох проблемою №1 стало отримання довідки для навчального закладу. Такі довідки необхідно надати і в школах, і в ліцеях, і в коледжах, і в гімназіях, повідомляє Час Пік.

Лікарні забиті батьками з дітьми, які намагаються швидко обійти всіх необхідних фахівців. Пощастило тим, у кого в списку 2-3 лікаря-фахівця, у багатьох цей список набагато довший. Крім лікарів необхідно також здати аналізи.

У лікарнях спостерігаються величезні черги, що унеможливлює дотримання соціальної дистанції в 1,5 метра, як того вимагають заходи безпеки в умовах карантину.

Цього року свої корективи в цей процес вніс карантин. Багато лікарень і фахівці були закриті на карантин і не приймали людей, що проходять медогляд. Як тільки з'явилася можливість - люди кинулися у лікарні.

Судячи з повідомлень в соцмережах, з такою проблемою зіткнулися і жителі Лисичанська. В одному з регіональних паблік з'явився пост, який викликав жвавий відгук у лисичан.

"Люди добрі! Підкажіть як у вас справи з довідками від лікаря для школярів? Як ви до цього ставитеся? Як вирішуєте проблеми з нескінченними чергами? У минулому році займалася цим питанням з кінця серпня, взяла довідку в кінці жовтня... В світлі останніх подій і "розвитку" пандемії, не вважаю за потрібне "зігнати" все місто школярів в лікарню. Хоча, розумію, що огляд лікаря дитині необхідний... ", - написала мешканка Лисичанська Олена Грін.

У коментарях під постом лисичане підтверджують, що проблема дійсно існує. Щоб потрапити до лікаря, потрібно записатися в реєстратурі лікарні, а у багатьох лікарів запис йде вже на середину вересня.

"Записалася на початку серпня тільки на 5 вересня до педіатра, черги жахливі, до фахівців ще не записувалася, думаю, як завжди будемо проходити у приватників", "Одній дитині взяли довідку швидко, а другого аналізи і фахівців пройти. Хірурга пройти нереально. В школу піде без довідки... ","до хірурга записалися 10 серпня, на 29 вересня. Це просто жах!!!!", - пишуть люди в коментарях.

Судячи з коментарів, багатьом пощастило - хтось встиг отримати довідку до напливу людей. Решті доведеться побігати і попотіти в чергах, щоб на 1 вересня дитина пішла в школу з усіма необхідними документами.

Деякі з користувачів пишуть, що поведуть дітей до школи без медогляду, оскільки вчителі не мають права не пускати дітей до школи без наявності довідки. Однак, в наш час, коли школи працюватимуть в умовах адаптивного карантину, краще не ризикувати ні здоров'ям своєї дитини, ні здоров'ям його однокласників та перевіритися у фахівців.

Читайте новини регіону:

На Луганщині зафіксовано 8 випадків COVID-19 за вихідні: 6 хворих виявлено за минулу добу

Обов'язкова 14-денна самоізоляція: Кабмін не скасував жорстку вимогу для жителів ОРДЛО

"Увага всім!": У Луганській області завиють електросирени

ЛЕО звернулося з попередженням до жителів Луганщини

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик