18.08.2020, 08:13

У Китаї зареєстровано першу вакцину від коронавирусу COVID-19

В Китае зарегистрирована первая вакцина от коронавируса COVID-19

Китай повідомив про реєстрацію своєї першої вакцини від коронавирусу. Патент виданий Національним управлінням інтелектуальної власності, його отримали Академія військово-медичних наук Народно-визвольної армії та компанія CanSino Biologics.

У Китаї була схвалена перша патентна заявка на вакцину від коронавирусу нового типу COVID-19. Як повідомляє агентство Xinhua, заявку на патент подали ще 18 березня, але схвалена вона була тільки 11 серпня, передає Час Пік.

Патентна заявка була подана командою академіка Китайської академії військових наук Чень Вея та компанією CanSino Biologics. Вони розробили рекомбинантную вакцину від COVID-19 (на основі аденовірусного вектора) Ad5-nCoV.

За даними розробників вакцини, вона проста у виробництві та може швидко випускатися у великих кількостях.

11 червня був завершений другий етап клінічних випробувань, 25 червня вакцину схвалили для використання для особливих потреб армії КНР.

Відзначається, що дослідження на перших двох етапах показали ефективність та безпеку зразка. Тепер піде остання фаза у вигляді масового тестування.

На останньому етапі тестування вакцини належить з'ясувати тривалість захисту, безпечну дозу для різних категорій людей.

Як зазначається, тестування на мишах та морських свинках показало, що препарат має гарну імуногенність.

Вакцина містить генетичний матеріал коронавирусу. Препарат повинен змусити організм людини виробляти антитіла, здатні розпізнавати спайк-білок коронавируса та боротися з ним. Вакцину Ad5-nCov потрібно вводити один раз.

Як пише Newsweek з посиланням на документ, випущений китайськими центром оцінки медикаментів, регулятор Китаю з питань медикаментів пояснив, за яких умов в країні схвалять будь-яку вакцину проти COVID-19.

Зокрема, потенційний препарат повинен демонструвати ефективність хоча б на рівні 50%. А також забезпечувати імунітет проти коронавирусу мінімум на шість місяців.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик