18.08.2020, 10:52

На Луганщині СБУ затримала "козака", який воював в рядах бойовиків "ЛНР"

На Луганщине СБУ задержала "казака", воевавшего в рядах боевиков "ЛНР"

У Луганській області СБУ затримала бойовика, який воював в рядах бойовиків "ЛНР" та обстрілював позиції українських військових.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в районі проведення Операції об'єднаних сил бойовика незаконних збройних формувань "ЛНР", який брав участь в обстрілі позицій українських військових підрозділів, повідомляє Час Пік з ссілкой на прес-центр СБУ.

За даними слідства, чоловік приєднався до сепаратистів прямо з в'язниці, де відбував покарання за вчинення тяжкого злочину.

Він служив на "посаді" стрілка в так званій "Козачій національній гвардії Всевеликого війська Донського Перевальського гарнізону" та "4 бригаді 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР".

Згодом бойовик переховувався на підконтрольній українській владі території, де оселився неподалік місць дислокації підрозділів ЗСУ на лінії розмежування.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На Луганщине СБУ задержала "казака", воевавшего в рядах боевиков "ЛНР"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик