20.08.2020, 17:27

Залишаться без пенсій: кому в Україні не буде виплат від ПФУ

пенсии

У Міністерстві соціальної політики пояснили, які виплати будуть отримувати українці, які мають недостатню кількість стажу при виході на пенсію.

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі "Україна 24" повідомив, що такого поняття як "соціальна пенсія" в Україні немає, передає Час Пік.

За його словами, українці, які не мають необхідної кількості трудового стажу, не можуть розраховувати на виплати від ПФУ.

"На сьогоднішній день у нас немає поняття" соціальна пенсія ". І люди, які не мають необхідного страхового стажу, забезпечуються не пенсією, а державною допомогою. Її виплачує вже не Пенсійний фонд, а органи соціального захисту населення. І така допомога надається при досягненні 65 років - і для чоловіків, і для жінок. Сума цієї допомоги - не менше прожиткового мінімуму. З 1 липня - це: 1 712 гривень", - пояснив Шамбір.

Крім того, він уточнив, що в Україні розмір пенсії залежить від двох елементів - страхового стажу (відрахування внесків до Пенсійного фонду) і рівня заробітної плати. Причому кількість стажу впливає на розмір пенсійних виплат істотно.

"Мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію - 15 років. Реформа, яка була в 2017 році, прив'язала пенсійний вік до страхового стажу. Це цілком логічно, що при 35 роках страхового стажу і 15 не повинна бути однакова пенсія", - зазначив чиновник.

Читайте також: У ПФУ повідомили, хто в країні отримує найбільші пенсії

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: