22.08.2020, 11:56

Мариновані помідори зі сливами

Татьяна Землянко | Все новости автора
помидоры
ингредиенты: 
  • сіль - 1 ст. ложка;
  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;
  • коріандр - 1 ч. ложка;
  • лимонна кислота - 1/3 ч. ложка;
  • помідори;
  • сливи;
  • листя - смородини, вишні, хрону;
  • естрагон, парасольки кропу.
Время приготовления: 
45.00

Продовжуємо сезон заготівель на зиму. Сьогодні ми приготуємо неймовірно смачні помідори зі сливами. Готуються вони дуже просто і виходять надзвичайно смачними. Спробувавши приготувати за цим рецептом такі помідори, ви не пошкодуєте і зможете порадувати своїх домочадців. А якщо ви почастуєте друзів, то вони обов'язково попросять у вас рецепт.

Приготування

Інгредієнти взяті з розрахунку на одну літрову баночку. Помідори і сливи гарненько вимити, використовувати краще чилі або невеликі томати (сливки). У підготовлені стерилізовані банки на дно викладаємо листя смородини, вишні, хрону, парасольки кропу, додаємо коріандр і за бажанням можна покласти гілочку естрагону. Починаємо заповнювати банки, чергуючи сливи з помідорами, струшуємо, щоб все вклалося плотненько.

Читайте також: Гострі зелені помідори на зиму

Далі у каструлі або чайнику доводимо воду до кипіння і заливаємо окропом наші приготовані банки з помідорами і сливами. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин.

Після закінчення визначеного часу, зливаємо воду і додаємо сіль у кожну банку по столовій ложці. Злиту воду ставимо на плиту для закіпання, потім відразу ж додаємо цукор і заливаємо окропом, після чого додаємо лимонну кислоту. Тепер беремо стерилізовані кришки та закатуємо банки. Наші помідорчики готові, перевертаємо банки догори дном, укутуємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Стерилізувати банки можна звичайним способом над парою або в духовці при температурі 150 градусів приблизно 10-12 хвилин, а кришки краще все-таки прокип'ятити. Така заготовка чудово зберігається всю зиму навіть при кімнатній температурі. Готуйте з любов'ю, і у вас все вийде. Приємного всім апетиту!

помидоры
слива, чернослив
Метки кулинария: 
0
Голосов пока нет