22.08.2020, 13:42

"Жодних симптомів, а за два-три дні - пневмонія і крапельниці": Зеленська розповіла, як хворіла на COVID-19

Марина Началова | Все новости автора
зеленская

Перша леді Олена Зеленська вперше за два місяці опублікувала пост у Фейсбуці, в якому розповіла, як перенесла коронавірусну хворобу COVID-19.

За словами Зеленської, звістка про хворобу стала для неї повною несподіванкою, адже жодних симптомів не було, передає Час Пік.

"Просто черговий тест виявився позитивним. Президентові й найближчому колу людей, з якими він перебуває в постійному контакті, роблять цей тест щотижня. Зараз мені та моєму синові це вже не потрібно, тому що ми перехворіли й маємо антитіла до вірусу. Допоки вони в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але навіть це не аксіома. Тому що вірус взагалі нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі", - написала перша леді.

Також вона розповіла про хворобу 7-річного сина. Про позитивний тест у Кирила Олена дізналася, коли сама перебувала на піку хвороби - за її словами, це були три найнеприємніші дні, коли почувалася справді погано – страшенно боліла голова, додавався сильний нескінченний кашель.

За словами Зеленської, позитивний тест у дитини не виявився для неї несподіванкою.

"Авжеж, я розуміла, що хтось із родини теж може заразитися. На щастя, син легко переніс хворобу, було тільки незначне підвищення температури. Відтоді ми були в лікарні разом, удвох нам було веселіше", - повідомила вона.

Зеленська заявила, що не боялася за себе, більше турбувалася за близьких і за здоров'я людей, з якими контактувала напередодні. Вона одразу всіх попередила про свій діагноз і дуже раділа, що ніхто з них не захворів.

"На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім – висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні з сином, який все ще був «позитивним»", - розповіла перша леді.

За словами Зеленської, хоча вона й поборола хворобу та має антитіла до вірусу, але продовжує носити маску в публічних місцях.

"Так, можливо, у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила й нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно", - підкреслила вона.

Зеленська закликала українців берегтися і не недооцінювати цю хворобу, адже навіть їй, здоровій людині, було нелегко.

"Я досі не можу зрозуміти, яка кнопка ліфта чи дверна ручка «подарували» мені вірус, досі почуваюся винною перед близькими, які страшенно за мене переживали. Тому благаю – не розслабляйтеся передчасно! Навіть якщо ви впевнені в силах свого організму, поруч є люди, які, на жаль, можуть не впоратися", - написала Зеленська.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський повідомив, що крім дружини, на коронавірус перехворів і його син.

Як вже повідомлялося, COVID-19 знову побив рекорд: в Україні за добу виявлено 2328 нових випадків.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: