22.08.2020, 14:58

МОЗ України оновило список країн "червоної" і "зеленої" зон

Марина Началова | Все новости автора
страны красной зоны

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн, які відносяться до "червоної" і "зеленої" зон залежно від епідемічної ситуації з коронавірусом COVID-19.

Для визначення країни до тієї чи іншої зони береться до уваги кількість активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення, передає Час Пік.

Як відомо, з 1 серпня МОЗ змінило підхід до формування цього списку. Тепер розглядаються тільки два показника. До "червоної зони" відносяться країни, в яких приріст хворих за останні 14 днів перевищує такий приріст в Україні, а також країни, де приріст хворих за останні 14 днів в порівнянні з попередніми 14 днями перевищує 30%.

Станом на 22 серпня до "червоної зони" відносяться такі країни як Перу, Панама, Колумбія, Мальдіви, Бразилія, Ізраїль, США, Аргентина, Іспанія, Чилі, Молдова, Чорногорія, Казахстан, Румунія, Північна Македонія, Вірменія, Індія, Бельгія та ін., всього 65 країн.

В "зелену зону" потрапили Росія, Нідерланди, Франція, Швеція, ОАЕ, Швейцарія, Австрія, Болгарія, Чехія, Ісландія, Данія, Португалія і т.д., всього 128 країн.

Нагадаємо, COVID-19 знову побив рекорд: в Україні за добу виявлено 2328 нових випадків.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: