25.08.2020, 09:45

ЄС звернувся до Росії з-за отруєння опозиціонера Навального

подвальный

Європейський Союз засудив отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального і не виключив ймовірності замаху на життя.

Представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель зробив заяву в зв'язку з попередніми висновками німецьких медиків щодо самопочуття Навальноно, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Згідно з попереднім висновку, який зробили в клініці Charite, де зараз лікується опозиціонер, він був отруєний речовиною з групи інгібіторів холінестерази.

У зв'язку з такими медичними висновками, Боррель звернувся до російської влади і закликав їх ініціювати незалежне розслідування отруєння політика і притягнути винних до відповідальності.

"Європейський союз рішуче засуджує те, що здається замахом на життя Навального. Вкрай важливо, щоб російська влада негайно ініціювали незалежне і прозоре розслідування отруєння Навального. Російський народ, а також міжнародне співтовариство вимагають фактів отруєння Навального. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - цитують у ЗМІ заяву Борреля.

Читайте також:

Німецькі медики заявили, що Навальний був отруєний

Опозиціонер Навальний може на кілька місяців залишитися недієздатним

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик