25.08.2020, 18:51

В Україні "лопнув" один з банків: що буде з вкладами

Марина Началова | Все новости автора
лопнул банк

Правління Національного банку України віднесло банк "Аркада" в категорію неплатоспроможних в зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.

Рішення прийняте з метою захисту інтересів вкладників і кредиторів банку, заявили в прес-службі НБУ, передає Час Пік.

Повідомляється, що проблеми в банку з капіталом відбулися через втрату основного активу - будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська в Києві.

У 2019 році банк "Аркада" надав зазначену нерухомість в якості застави по кредиту. Кредит залучила пов'язана з банком компанія-забудовник. Кредитор через несвоєчасне обслуговування боргу забудовником переоформив на себе право власності на цю будівлю. Після чого банк відобразив списання з балансу зазначеного об'єкта нерухомості. В результаті капітал банку впав нижче нормативного рівня і став від’ємним.

Національний банк, вивчивши матеріали про переоформлення нерухомості, звернувся до Національної поліції із заявою з приводу неправомірних дій посадових осіб банку і проханням зберегти вказаний об'єкт.

У НБУ заявляють, що більше 90% вкладників банку (понад 5000 осіб) отримають вклади в повному обсязі. Розмір їхніх внесків не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх в межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. В цілому Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 млн грн.

Читайте також: В Україні посилюють відповідальність за тіньову зайнятість: кому чекати перевірки і як каратимуть

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: