28.08.2020, 07:41

Обстріл автобуса під Харковом: реакція президента, політиків та поліції

Обстрел автобуса под Харьковом

На трасі під Харковом розстріляли автобус з представниками руху "Патріоти за життя", що відноситься до партії "ОПЗЖ". За фактом нападу правоохоронці порушено два кримінальні провадження.

Повідомлення щодо подіі на трасі в районі міста Люботин надійшло в поліцію 27 серпня близько 19:10. По області була введена поліцейська операція, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Харківської області.

Встановлено, що поблизу міста Люботин на автодорозі невідомі автомобілем "Міцубісі" заблокували рух мікроавтобуса "Мерседес", в якому знаходилися представники громадської організації, та змусили його зупинитися.

Після цього з автомобіля "Міцубісі" вийшли кілька людей та обстріляли мікроавтобус з травматичної зброї, після чого зникли на своєму автомобілі.

За попередньою інформацією, в результаті події дві людини отримали поранення та доставлені в лікарню. Людей, захоплених у заручники, немає.

Пізніше в поліції заявили, що всіх причетних до нападу затримано.

За фактом нападу порушено два кримінальні провадження: по ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Народний депутат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Ілля Ківа в ефірі телеканалу "112 Україна" прокоментував інцидент.

Він заявив, що до обстрілу причетні представники Нацкорпуса та "Азову". При цьому він стверджував, що серед активістів руху "Патріоти за життя" є загиблі та викрадені.

"Я як народний депутат, як член комітету з питань правоохоронної діяльності звинувачую президента країни в його недбалості, бездіяльності", - сказав Ківа.

У прес-службі Нацкорпуса заявили, що організація не має відношення до подій на трасі "Київ-Харків", а Іллю Ківу назвали "психічно нездоровим".

Народний депутат, співголова партії "ОТЗЖ" Вадим Рабинович заявив, що здійснений черговий теракт проти представників найбільшої партії в країні.

Президент Володимир Зеленський подякував поліції за швидке затримання підозрюваних в обстрілі автобуса під Харковом.

"Ні приналежність до певних політичних сил, ні прихильність різних ідеологій, віросповідань, поглядів, якщо це не заборонено законодавством, не повинні бути виправданням злочинів...

... ми не повинні допустити повернення в "лихі 90-е" із зухвалими розбірками на вулицях", - сказав Зеленський.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик