28.08.2020, 13:05

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про відставку за станом здоров'я

Синдзо Абэ

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про намір піти у відставку. До такого рішення державний діяч прийшов через погіршення стану здоров'я. 1 вересня депутати приймуть рішення щодо проведення виборів нового прем'єра.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе 28 серпня оголосив про намір піти у відставку. За його словами, він прийняв таке рішення, тому що "не може виносити правильні судження через хворобу", повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

65-річний Сіндзо Абе під час прес-конференції 28 серпня вибачився перед японцями. Він сказав, що йому боляче через те, що не вдалося внести поправки до конституції.

За інформацією джерел японського агентства Kyodo 1 вересня депутати приймуть рішення щодо проведення виборів нового прем'єр-міністра.

Kyodo повідомило, що прем'єр вирішив піти у відставку через хронічну хворобу - виразкового коліту. У серпні Абе двічі потрапляв до лікарні.

Прем'єр не став призначати тимчасово виконуючого обов'язки. Він продовжить виконувати свої функції, поки правляча Ліберально-демократична партія Японії не представить кандидатуру нового глави уряду.

Сіндзо Абе займав пост глави японського уряду протягом майже восьми років (з грудня 2012 року).

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик