29.08.2020, 08:52

У лавах ЗСУ на Харківщині СБУ виявила екс-бойовика " ДНР"

В рядах ВСУ на Харьковщине СБУ выявила экс-боевика "ДНР"

На Харківщині співробітники контррозвідки СБУ виявили в лавах Збройних сил України екс-бойовика терористичної організації "ДНР", який зараз є діючим військовослужбовцем ЗСУ.

Під час слідства встановлено, що житель Харківської області в липні 2014 року добровільно приєднався до НЗФ терористичної організації "ДНР", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр СБУ.

Бойовик на посаді стрілка у складі т.зв. "Спецназ ДНР" та "Батальон "Оплот" виконував обов'язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об'єкти та місцевість. За свою "службу" він отримував щомісяця гроші в еквіваленті близько 5 тис. гривень.

У жовтні 2014 р. бойовик за власною ініціативою вирішив припинити співпрацю з терористами та повернувся на Харківщину. Згодом він вступив до лав Збройних Сил України.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області екс-бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик