29.08.2020, 09:34

У Лондоні до 60-річчя принцеси Діани встановлять її статую

принцесса Диана

У Лондоні на території Кенсінгтонського палацу в Затонулому саду встановлять статую принцеси Діани. Статуя принцеси Уельської з'явиться 1 липня 2021 року, на честь її 60-річного ювілею.

Статую в 2017 році, в двадцяту річницю смерті принцеси Уельської, замовили сини Діани - герцог Кембриджський Вільям та герцог Сассекський Гаррі. Про це повідомили в Кенсінгтонському палаці, передає Час Пік з посиланням на ВВС.

"Наша мати торкнулася багатьох життів. Її скульптура дозволить всім відвідувачам Кенсінгтонського палацу задуматися про її життя та її спадщину", - заявили сини принцеси Діани.

Автором статуї став скульптор Ян Ренк-Бродлі-творець профілю королеви Єлизавети II, який сьогодні викарбуваний на всіх монетах Великобританії. 

Робота над скульптурою почалася в 2017 р., але установка монумента була відкладена через пандемію COVID-19 та карантин.

31 серпня виповнюється 23 роки з тих пір, як принцеса Діана загинула в автокатастрофі. У Кенсінгтонському палаці заявили, що планували встановити статую до цієї дати, але захід довелося відкласти.

Нагадаємо, принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі в тунелі на мосту Альма 31 серпня 1997 р., їй було 36 років. На момент смерті Діани Вільяму було 15 років, Гаррі – 12. Разом з Леді Ді загинули її друг-арабський мільярдер Доді Аль-Файєд та водій лімузину.

принцесса Диана принцесса Диана

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик