29.08.2020, 21:25

У магазинах Туркменістану влада змушує купувати фото президента

Ольга Романец | Все новости автора
портрет

На сході Туркменістану влада змушує людей купувати в магазинах разом з продуктами фотографії президента Гурбангули Бердимухамедова.

Про це повідомляє туркменська служба "Радіо Свобода", передає Час Пік.

Так, в державних магазинах у продажу з'явилися борошно і хліб, які продаються як пайок в обмеженій кількості. У навантаження влада вирішила продавати портрети президента. Фотографію розміром 50х35 сантиметрів вони оцінили в 20 санатів (близько 6 доларів за офіційним курсом Центробанку, втім він значно відрізняється від курсу на чорному ринку).

Як повідомляє кореспондент Туркменської служби "Радіо Свобода", люди не протестували, купуючи продукти, оскільки навколо магазинів стояли співробітники міністерства внутрішньої безпеки і поліції.

Як повідомляють ЗМІ, влада вважає, що якщо фотографія Бердимухамедова буде в кожному будинку, то населення буде його більше любити".

Продаж президентських фотографій в навантаження до продуктів харчування збігся з початком сезону масової заміни портретів президента Гурбангули Бердимухамедова в держустановах країни. У всіх держструктурах портрети повинні бути оновлені до 1 вересня.

За повідомленнями " ЗМІ, цього разу Заміна портретів пов'язана зі зміною довжини волосся глави держави, а також кольору килима на задньому тлі.

Читайте також: Кабмін очікує середні зарплати на рівні 15 тисяч вже в 2022 році

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: