30.08.2020, 15:02

Лисичанськ воскресне?: Заїка розповів про те, що буде з водоканалом, освітленням, транспортом, дорогами і хто стане його заступником

планы

Олександр Заїка був призначений на посаду керівника ВЦА Лисичанська 4 серпня. За три тижні він ознайомився з тим, що відбувається і визначився зі стратегією розвитку міста.

В інтерв'ю Заіка розповів, як збирається модернізувати "Лисичанськводоканал", що в місті буде з дорогами, як будуть боротися зі злочинністю і про інші актуальні речі, передає Час Пік.

Модернізація "Лисичанськводоканалу"

За словами Заїки, саме налагодження в місті водопостачання є пріоритетом на даний момент.

"Водоканал - так. Це пріоритетний шлях. Я про нього говорив, коли мене призначили. Які рішення? Нам зараз виділяють гроші, це буде 50 млн, 23 млн. Це будуть гроші ті, які підуть конкретно на комунікації. Тобто це буде заміна труб - і ряд проблемних питань буде знято ", - говорить Заїка.

Крім того, модернізація водоканалу Лисичанська включатиме зміну менеджменту. Кандидати з відповідним досвідом і профілем вже є.

Глава ВЦА повідомив, що буде куплена спеціальна каналопромивочна машина, яка усуне проблему каналізаційних проривів і течі. Заїка вважає, що на ній можна навіть буде заробляти гроші, якщо вона буде використовуватися в інших населених пунктах.

Амбіційний проект, як планується, може бути завершено вже через місяць. Однак існує опір змінам з боку водоканалу, що гальмує процес.

Хто стане заступником керівника ВЦА?

Також опір відчувається з боку "експертів" з соціальних мереж. Щоб не було ніяких безпричинних невдоволень, Заїка пояснив, хто може стати його заступником.

"Найближчим часом буде три заступники. Це люди, які не« ось ці "люди - це абсолютно нові люди, які будуть виправляти ситуацію", - говорить він.

Глава ВЦА підкреслив, що заступники точно будуть не місцевими. Двоє з них будуть військовими, один - цивільний.

Щоб люди не боялися ходити по темних вулицях

Що стосується викорінення в Лисичанську злочинності, то також існує певний план. Щоб знизити злочинність, в місті будуть встановлені Smart-камери і відеоспостереження.

А щоб людям і зовсім було не страшно ходити вечорами - нове освітлення отримають вісім вулиць.

Дороги та громадський транспорт

Ситуація з дорогами також добре відома Заїці. За його словами, 15 км дороги будуть відремонтовані найближчим часом. Ремонт розпочнеться приблизно з 20 вересня. В даному випадку, Лисичанську допомагає область.

Переживати про те, що ремонт залишить жителів міста без тротуарів теж не потрібно. Заїка зазначив, що "все буде красиво" і дорожники не залишать сміття і не зруйнують тротуарів. Також буде поступово вирішуватися проблема аварійних підйомів, які стають небезпечними щозими.

Хороша новина і для тих, хто їздить на тролейбусах. У перспективі - заміна їх на більш нові.

За словами Заїки, змінити ситуацію за тиждень - не можна, а ось через місяць жителі міста зможуть побачити позитивні зміни.

Читайте також:

У ЛЕО перенесли знеструмлення "Лисичанськводоканалу" на іншу дату

"Подарунок" до Дня шахтаря: ДП "Лисичанськвугілля" і АТ "Первомайськвугілля" чекають неприємності через борги

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик