01.09.2020, 21:39

Карантин в Україні триватиме ще довго: в уряді сказали, чи чекати тотального локдауна

Марина Началова | Все новости автора
карантин

Карантин в Україні через пандемію коронавірусної інфекції поки встановлений до 31 жовтня, але він триватиме ще довго.

У цьому впевнений прем'єр-міністр Денис Шмигаль, що випливає з його інтерв'ю виданню The Page, передає Час Пік.

Шмигаль заявив, що повного локдауна бізнесу більше не буде, економіка продовжить працювати.

"Ми не бачимо економічну можливість зупинити країну на два або більше тижнів. Тому ми будемо використовувати тільки інструменти адаптивного карантину, якими зараз користуємося", - зазначив прем'єр.

За його словами, будуть і надалі встановлюватися "червоні" зони в районах з найбільш складною ситуацією з коронавірусом.

На питання, чи довго буде ще тривати карантин в Україні, Шмигаль відповів ствердно. Він підкреслив, що пандемія коронавірусу в світі має хвилеподібний перебіг, тому неможливо чітко виділити першу, другу і т.д. хвилі.

"Зараз ми продовжили карантин фактично до початку листопада. Очевидно, що він, ймовірно, буде продовжений і далі. Не дивлячись на ті показники, які у нас зараз є, в вересні-жовтні буде досить напружений момент з проходженням чергової хвилі коронавірусу. Тут важливо правильно підготувати медичну систему, лікарів, обладнання, лікарні, підвести кисень до ліжок. Це один з елементів сучасних протоколів лікування", - заявив глава уряду.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, в свою чергу, в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що в подальшому планується слідувати стратегії адаптивного карантину.

Тотальний карантин, за словами Степанова, може бути введений, якщо у всіх без винятку районах та містах України будуть перевищені відповідні показники за кількістю нововиявлених захворювань або за заповненістю ліжок в лікарнях.

Степанов також повідомив, що українські школярі можуть отримати додаткові канікули через місцеві вибори.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: