01.09.2020, 22:02

За парти сіли не всі: В Україні почали виявляти COVID-19 у вчителів та учнів

Марина Началова | Все новости автора
карантин школа

Розпочався навчальний рік в умовах пандемії коронавірусної інфекції та адаптивного карантину. У деяких містах України учні та педагоги вже пішли на карантин через підтверджені випадки COVID-19.

Так, у Києві навчальний процес у НВК № 240 «Соціум» з 1 вересня буде організовано у дистанційному режимі, повідомила прес-служба КМДА, передає Час Пік.

"31 серпня 2020 року до Департаменту освіти і науки надійшло повідомлення про підтвердження випадків захворювання на коронавірусну інфекцію у двох педагогічних працівників НВК № 240 «Соціум», які перебували у контакті з 21 працівником школи. Ще в одного педагога – ознаки гострої респіраторної інфекції та підвищена температура", - повідомили у Департаменті освіти і науки КМДА.

У місті Бердянську Запорізької області в одного з учнів загальноосвітньої школи №4 було підтверджено захворювання COVID-19 методом ПЛР, повідомили у міськраді.

За рекомендацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України у класі, де виявлено хвору дитину, призупиняється навчальний процес до 17 вересня. Навчання буде проводитися в онлайн-режимі. Зараз у навчальному закладі проводиться комплекс протиепідемічних заходів, направлених на недопущення та поширення COVID-19, проводиться епідрозслідування, визначається коло контактних осіб.

В Івано-Франківську, який наразі входить у "червону" карантинну зону, шкільні канікули продовжені до 11 вересня. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Це будуть канікули, а не дистанційне навчання. Таке ми ухвалили на оперативній нараді. Вважаю, це правильне рішення. Ми ущільнемо навчальну програму", - заявив очільник Івано-Франківська.

Марцинків сподівається домогтися від уряду відміни "червоної" зони у місті.

Раніше повідомлялося, що українські школярі можуть отримати додаткові канікули через місцеві вибори.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик