02.09.2020, 11:40

Верховна Рада переглядає підстави для створення військово-цивільних адміністрацій

рада вга

Верховна Рада України від 2 вересня прийняла в першому читанні проєкт закону, який визначатиме підстави для утвореня військово-цивільних адміністрацій.

За відповідний проєкт закону №9313 проголосували 240 народних депутатів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Зокрема, документ передбачає внесення змін до Виборчого кодексу з урахуванням затвердження нового адміністративно-територіального устрою.

Так, було прийнято рішення доповнити ч. 2 ст 3 Закону України "Про військово-цивільні адміністрації".

"Військово-цивільні адміністрації об'єднаних територіальних громад, відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України територіям територіальних громад, можуть бути створені в разі встановлення Центральною виборчою комісією неможливості забезпечити підготовку і проведення місцевих виборів на окремих територіях", - говорить нове формулювання.

Як наголошується 1 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту прийняти проєкт закону за основу і скоротити терміни підготовки до другого читання.

Читайте також: "Буду боротися з вашим режимом": депутата Лероса виключили з "Слуги народу" за критику
 

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик