05.09.2020, 12:14

Пушилін наказав знищити позиції ЗСУ: анонсував час і місце

Марина Началова | Все новости автора
пушилин

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін анонсував удар по позиціях Збройних сил України в районі селища Шуми.

Про це повідомляється в телеграм-каналі Пушиліна, передає Час Пік.

Раніше ватажок "ДНР" звинуватив ЗСУ в порушенні домовленостей, зокрема в просуванні укріплень в районі селища Шуми. Він вимагав до 3 вересня усунути "порушення" і скласти відповідний акт у СЦКК.

Тепер Пушилін заявляє, що ЗСУ його вимоги не виконали, в зв'язку з чим бойовики відкриють вогонь по інженерним спорудам українських військових.

"Офіційно заявляю, що відповідно до пункту "е" додаткових заходів мною прийнято рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведеним інженерним спорудам в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми - район знову обладнаних українських позицій з центром з координатами 48 градусів 22 хвилини 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 хвилин 55 секунд східної довготи)", - йдеться в заяві Пушиліна.

Він зазначив, що докладні координати місця проведення операції будуть повідомлені українській стороні через СЦКК.

"Закликаю українську сторону з 08:00 години 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі. Нам не потрібні людські жертви. Нам не потрібен зрив перемир'я. Ми хочемо тільки дотримання досягнутих домовленостей", - заявив ватажок терористів і попросив СММ ОБСЄ "здійснити моніторинг даної операції в означений час".

Раніше в штабі ООС заявили, що вчора окупанти порушили режим тиші в районі Авдіївки.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик