07.09.2020, 17:29

В Україні ставатиме менше солдатів-строковиків, - Генштаб

Марина Началова | Все новости автора
срочники

Триває процес професіоналізації Збройних Сил України. Особливий акцент ставиться на покращені рівня підготовки військовослужбовців військової служби за контрактом.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передає Час Пік.

Так, продовжується удосконалення порядку проходження військової служби, нормативно-правових актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення їх кар’єрного зростання та підвищення рівня матеріального (грошового) забезпечення.

Результатом цієї роботи є, зокрема, поступове зменшення чисельності військовослужбовців строкової військової служби на користь військовослужбовців-контрактників.

Нагадуємо, що в ході осіннього призову 2020 року, кількість громадян України, які надійдуть для комплектування Збройних Сил України буде зменшено на 1,5 тисячі осіб від раніше запланованого.

Крім того, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак направив відповідні листи на адресу керівників інших військових формувань України щодо розгляду питання про можливість зменшення обсягів призову молодого поповнення до підпорядкованих військ (сил) на період з 2021 по 2023 роки.

Раніше повідомлялося, що в Україні можуть прийняти нові правила військової служби.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: