07.09.2020, 22:07

Відпустка з дітьми: збираємо дорожню аптечку

Ольга Ранська | Все новости автора
аптечка в отпуск с детьми

Настало літо, а, отже, прийшла пора довгоочікуваних відпусток. Тому, плануючи відпочинок разом з дітьми, батьки повинні взяти з собою всі необхідні препарати і медикаменти для надання першої невідкладної медичної допомоги. Які? Відповіді в статті.

Величезної кількості ліків брати з собою немає ніякої необхідності. У вашій дорожній аптечці повинні бути саме ті препарати, які на ваш погляд будуть потрібні при первісної медичної допомоги. Адже вирушаючи на відпочинок, ви чітко повинні усвідомлювати і уявляти, які небезпеки можуть підстерігати ваших діток. Виходячи з цього, ви закуповуєте в аптеці необхідні ліки. Що ж все-таки має перебувати у вашій аптечці?

Ось приблизний список найнеобхідніших ліків:

  1. Засоби для обробки ран
  2. Краплі для носа
  3. Протиалергенні препарати
  4. Жарознижуючі засоби
  5. Препарати від застуди
  6. Засоби від запорів і зневоднення організму

Тепер про все по порядку.

1. Перше, що ви повинні придбати і покласти в свою аптечку, – це препарати для обробки ран (фахівці радять брати аерозолі, а не всім відомі йод, зеленку або перекис водню) і матеріали для перев'язки (бинт, вата, пластир). Аерозоль прекрасно сприяє загоєнню ран і його просто застосовувати для їх обробки.

2. Краплі для носа – допомога не тільки від нежиті, але і при отиті.

3. Якщо дитина схильна до алергії на укуси комах або інших її видів, то протиалергічні засоби вам просто необхідні. При алергії на пилок або цвітіння інших рослин, потрібно, зайшовши в приміщення з вулиці, ретельно вимити обличчя, добре прочистити ніс та прополоскати горло. У профілактичних цілях можна приблизно за два тижні до початку цвітіння алергічних рослин приймати препарати, які допоможуть запобігти розвитку алергічних реакцій в організмі. Можна приймати симптоматичні антигістамінні препарати. Які саме підійдуть вашому малюкові, ви повинні вирішити разом з вашим сімейним лікарем.

4-5. Незамінними помічниками при підвищеній температурі (коли температура вище 38,5 градусів) вам стануть у нагоді жарознижуючі препарати, до складу яких входить парацетамол. Як тільки дитина поскаржиться на біль в горлі, відразу давайте їй препарати від болю в горлі.

6. Часто у малюків через різку зміну клімату та раціону харчування трапляються запори. Впоратись з ними вам допоможуть свічки з гліцерином. Для заповнення рідини в організмі після блювоти або діареї, давайте дітям регідрон або гастроянт.

Якщо виникла необхідність у прийомі антибіотиків, то вони повинні бути у вигляді сиропів. Але застосовувати їх потрібно тільки у крайньому випадку при запальному захворюванні у дитини. Для цього слід отримати консультацію у дитячого лікаря, а лікування повинно бути призначено фахівцем.