08.09.2020, 20:42

В Україні забили на сполох: зарплати вчителів можуть зменшитися

Марина Началова | Все новости автора
учителя

Українські педагоги можуть втратити й без того невеликі надбавки до зарплати через реформування сфери оплати праці працівників освіти.

Про це заявила Профспілка працівників освіти і науки України, передає Час Пік з посиланням на прес-службу організації.

Повідомляється, що в Міністерстві освіти заявляють, що введення в 2021 році в дію постанови Кабміну, якою встановлюються нові схеми посадових окладів педагогів, може опинитися під загрозою.

Міносвіти повідомляє про розробку проекту концепції трансформації оплати праці педагогічних і наукових працівників, яка стане дорожньою картою для оплати їх праці в 2021-2022 роках.

Мінфін, в свою чергу, повідомляє, що в бюджеті немає коштів для покриття додаткових витрат і вимагає зміни структури зарплати працівників освіти - при збільшенні посадових окладів переглянути доцільність виплати деяких доплат і надбавок, а також збільшення оплати праці робітників установ освіти шляхом скорочення мережі закладів.

У профспілці заявляють, що Міносвіти, розробляючи свій проект, не радилося з ними і тим самим порушило законодавство. Профспілка вважає урізання оплати праці педагогам неприпустимим, особливо під час пандемії, коли вчителі ризикують своїм здоров'ям.

Нагадаємо, з 1 вересня у частини українців змінився розмір пенсії: кому пощастило.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: