5 порад, як відновити волосся після сезону літніх відпусток

Татьяна Землянко | Все новости автора
волосы

Після проведеного на сонці відпочинку та купання у морі, волосся у багатьох стали тьмяними і зовсім млявими. Думаємо, що ця стаття буде більш цікава читачкам слабкої статі. Йтиметься про відновлення волосся після пекучого сонця і морської води.

Відразу варто нагадати: якщо раптом ваше волосся втратило свій блиск і колір після відпустки, не варто впадати у відчай. Повернути здоров'я і красу волоссю можна, але не так швидко, адже все залежить від ступеня пошкодження ваших локонів. Основна проблема - це пекуче сонце, сухе повітря, вихлопні гази і т. п. Від впливу ультрафіолетових променів і через нестачу вологи, структура волосся зневоднюється, пасма стають тьмяними, ламкими, електризується, сильно плутаються і в кінцевому підсумку нагадують мочалку. Пропонуємо п'ять простих порад по відновленню волосся.

Читай також: Сухе волосся: миття, харчування, догляд

  1. Перше, що допоможе волоссю знайти здоровий, красивий вид, - це видалення (стрижка) вигорілих, посічених кінчиків і не тільки. Навіть якщо доведеться зістригти значно більшу частину волосся, з якої вам зовсім би не хотілося розпрощатися, зробити це необхідно. По-перше, волосся стане охайніше і податливе укладці, по-друге, сухим, ламким локонам повернути колишній, здоровий вигляд просто неможливо.
  2. Масаж шкіри голови - щоденна і обов'язкова процедура. Без цього просто не обійтися, адже замінити масаж не під силу ніяким чарівним маскам, бальзамам та капсулам, якщо шкіра голови буде позбавлена ​​активного кровообігу, що сприяє харчуванню волосяних цибулин. Також масаж сприяє зміцненню і росту волосся, що призводить до красивого зовнішнього вигляду в принципі. Головне, відчути прилив крові до шкіри голови, навіть ще кілька хвилин після процедури. Робити це можна як спеціальним гребінцем, так і пальцями рук.
  3. Усілякі маски з касторової, оливкової і реп'яхової олії - прекрасна домашня процедура відновлення. Ці масла відмінно зволожують і живлять волосся, надають їм блиск і пружність. Масло кокоса, авокадо, кунжуту, жажоба, мигдалю, абрикосових і виноградних кісточок - взагалі джерело здоров'я. Втираючи масло в шкіру голови, ви даруєте нове життя своєму волоссю.
  4. Харчування не менш значуще в красі та здоров'ї вашого волосся. Все залежить від вашого раціону. Правильне харчування допоможе у відновленні, якщо в раціон ввести морепродукти, м'ясо курки, індички, рибні страви, горіхи, бобові, сухофрукти.
  5. Після літнього відпочинку привести в порядок вашу шевелюру також допоможе правильне миття. Мити голову потрібно виключно проточною, злегка теплою водою, звертаючись дбайливо і акуратно з пасмами, не допускаючи заплутування, особливо власницям довгого волосся. Від гарячої води на час краще відмовитися. Обполіскувати голову рекомендується трав'яним відваром. З таким чудодійним розчином локони стають гладкими і рівними. У міру можливості, на час радимо відмовитися від укладання з застосуванням фена, плойки, праски, щоб зайвий раз не сушити волосся.