11.09.2020, 08:46

У яких випадках мешканці Лисичанська мають право на лікарняний для ізоляції від COVID-19

Марина Началова | Все новости автора
самоизоляция

З метою упередження ризиків поширення пандемії Лисичанське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області роз’яснює, що кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19.

Такий листок непрацездатності видається на термін, який не перевищує 14 календарних днів та має причину непрацездатності «ізоляція від COVID-19 - 11», передає Час Пік з посиланням на офіційний сайт Лисичанської ВЦА, що публікує відповідне повідомлення заступника начальника відділення - начальника відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Фонду соціального страхування України у Луганській області Юлії Гончарової.

Розмір допомоги за час ізоляції складає 50% середньої заробітної плати, а для медичних працівників - 100% і не залежить від тривалості страхового стажу працівника.

Фінансування допомоги в разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснює Фонд соціального страхування України, починаючи з шостого дня непрацездатності. Перші п’ять днів оплачуються роботодавцем.

Станом на 1 вересня 2020 року Лисичанським міським відділенням прийнято та профінансовано 40 листків непрацездатності, які були видані застрахованим особам у випадку самоізоляції, з них 1 листок непрацездатності - медичного працівника.

Варто зазначити, що важливими умовами для отримання допомоги є висновок лікаря про необхідність самоізоляції та перебування під медичним наглядом.

Працівник, який самостійно вирішив самоізолюватися вдома та перебуває без нагляду лікаря, не набуває права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв’язку із самоізоляцією.

Нагадаємо, у Лисичанську один з ЖЕКів переходить на дистанційну роботу з абонентами через поширення коронавірусу в місті.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик