11.09.2020, 09:37

У Верховній Раді готують штрафи для власників тварин

Марина Началова | Все новости автора
выгул собак

У парламенті України зареєстровано законопроект, покликаний посилити відповідальність для недобросовісних власників тварин.

Зокрема, пропонується штрафувати громадян, які не прибирають екскременти за своїми вихованцями, передає Час Пік з посиланням на інформацію на сайті Верховної Ради.

Якщо власник не прибирає екскременти домашньої тварини в будівлях загального користування, на дитячих і спортивних майданчиках, зупинках громадського транспорту, підземних переходах, тротуарах, в зонах відпочинку і т.д., йому буде загрожувати накладення штрафу в розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн).

За повторне порушення протягом року, або порушення, яке заподіяло шкоду здоров'ю людей або їх майну, накладатиметься штраф у розмірі 3400-5100 грн.

Порушення правил утримання тварин, утримання їх у заборонених для цього місцях, утримання у кількості, що перевищує встановлену кількість, утримання не ідентифікованих та/або не зареєстровані тварин, відсутність на них, якщо вони знаходяться за межами місця утримання, засобів ідентифікації, вигул собак в заборонених місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від 70 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190-2040 грн).

Нагадаємо, з 1 вересня у частини українців змінився розмір пенсії: кому пощастило.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик