13.09.2020, 22:53

В Ізраїлі введуть тотальний карантин через спалах COVID-19

Марина Началова | Все новости автора
израиль карантин

З п'ятниці, 18 вересня, уряд Ізраїлю введе жорсткий тритижневий карантин у зв'язку з високою захворюваністю COVID-19.

Загальнонаціональна ізоляція вступить в силу в п'ятницю о 14:00, напередодні свята Рош ха-Шана, передає Час Пік з посиланням на ізраїльські ЗМІ.

У недільному звіті ізраїльського інформаційного центру по коронавірусу йдеться, що вірус швидко поширюється в країні, а рівень захворюваності за останні два тижні є найвищим з моменту початку пандемії. Також зазначається, що система охорони здоров'я Ізраїлю знаходиться на межі своїх можливостей.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху сказав на брифінгу для преси, що з п'ятниці ізраїльтянам обмежать переміщення радіусом 500 метрів від їх місця проживання, але дозволять добиратися до роботи.

Громадянам заборонять збиратися групами більше 10 чоловік в приміщеннях і 20 чоловік на вулиці. Однак, за словами Нетаньяху, окреме рішення буде прийнято щодо молитовних служб.

Супермаркети і аптеки залишаться відкритими. Державний сектор буде працювати з меншою кількістю співробітників, але недержавні офіси і підприємства не повинні будуть закриватися, якщо вони не приймають клієнтів.

Уряд вирішив, що освітня система Ізраїлю буде працювати до п'ятниці, хоча спочатку планувалося закрити школи вже в середу.

Станом на 13 вересня в Ізраїлі понад 37 тисяч активних випадків COVID-19. За весь час епідемії коронавірусом заразилося понад 153 тисяч жителів країни, 1103 хворих померли.

Раніше в Австрії та Чехії заявили про другу хвилю епідемії COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: