15.09.2020, 13:25

Поліція Луганщини відкрила кримінальні провадження щодо порушення виборчого законодавства

Марина Началова | Все новости автора
выборы

На сьогоднішній день, 15 вересня, з початку виборчого процесу поліцією Луганщини зареєстровано 16 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

За результатами перевірок було відкрито 2 кримінальних провадження за ст. 158 «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців» та 160 «Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму» КК України, до яких приєднано ще 6 матеріалів за результатами перевірок повідомлень.

Складено 1 адміністративний протокол за ст. 212-13 КУпАП «Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж та інформацію про осіб, що здійснила випуск».

На даний час продовжується проведення перевірок ще по 3 повідомленнях, за результатами яких буде прийняте рішення згідно чинного законодавства.

Так, під час моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж було виявлено відео одного з користувачів соціальної мережі під назвою «Відкрите звернення до Президента України, Голови СБУ, МВС та депутатів ВРУ» про отримані ним дані щодо можливих ознак порушення виборчого законодавства представниками однієї з політичних партій та депутатами міської ради. Дане звернення було зареєстроване та матеріали перевірки по ньому були долучені до відкритого раніше кримінального провадження за ст. 158 КК України.

12 вересня, на блокпосту поблизу населеного пункту Сватове поліцейськими був зупинений автомобіль, водій якого перевозив передвиборчу агітацію (банери), які не містять вихідних даних про друк їх тираж та інформацію про осіб, що здійснила їх випуск. За даним фактом триває перевірка.

14 вересня, до Кремінського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля магазину представник виконавчої влади нібито незаконно проводить агітацію населення на підтримку своєї кандидатури на виборах. Даний факт був зареєстрований. За результатами перевірки не встановлено будь-яких порушень виборчого законодавства.

15 вересня, під час моніторингу соціальних мереж було виявлено пост одного з користувачів Facebook, у якому йдеться про можливе порушення виборчого законодавства, а саме незаконне призначення спеціалістів ТВК: бухгалтер, системний адміністратор тощо. Даний факт зареєстрований Сєвєродонецьким відділом поліції. Проводиться перевірка, за результатами якої буде прийняте рішення згідно чинного законодавства.

Також, 15 вересня, до Кремінського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля благодійного фонду одного з кандидатів у депутати проходить зібрання громадян. Дане повідомлення зареєстровано. Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група. За результатами перевірки повідомлення буде прийняте рішення згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, за остаточним рішенням ЦВК, місцеві вибори не відбудуться у деяких громадах Луганської і Донецької областей.

Раніше повідомлялося, що через помилку в законі в Україні може зірватися передвиборча кампанія.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: