15.09.2020, 13:50

До України увірветься арктичне повітря: очікується різке похолодання

Марина Началова | Все новости автора
заморозки

Наприкінці цього тижня в Україні очікується значне похолодання, синоптики прогнозують заморозки та поривчастий вітер.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, за даними УкрГідрометцентру, впродовж 18-19 вересня внаслідок вторгнення арктичного повітря в Україні очікується різке зниження температури повітря: у західних, північних, східних та центральних областях вночі до 2-8 градусів тепла, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0-3 градуси (18 вересня заморозки лише на Волині, Львівщині, Рівненщині та Тернопільщині), вдень до 9-15 градусів тепла, у південній частині та на Закарпатті вночі до 5-10 градусів тепла, вдень до 14-19 градусів.

Середня добова температура повітря знизиться на 10-12 градусів.

Похолодання супроводжуватиметься поривами північного вітру 15-20 м/с.

20-22 вересня в Україні утримається прохолодна погода. 23-25 вересня прогнозується поступове підвищення температури.

Синоптик Наталка Діденко зазначає, що 16 вересня температура повітря утримається в межах +25+30 градусів, у Сумській, Харківській, Луганській областях протягом дня +20+24 градуси.

За прогнозом Діденко, 17 вересня із заходу Європи прийде атмосферний фронт, який принесе дощі на Захід, Північ і Центр України. Південь та Схід опади майже не зачеплять - там втримається переважно суха погода. Проте в тилу фронту пошириться холодне повітря: температура повітря знизиться вже у четвер в західних областях, а впродовж 18-19 вересня - у більшості областей України. Очікується усього +12+17 градусів, на Півдні буде тепліше на кілька градусів.

Читайте ще: Українців чекає потужний геомагнітний шторм: буря розтягнеться на кілька днів

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: