15.09.2020, 16:49

Верховна Рада скасовує довідку про несудимість для кандидатів на місцевих виборах

справка

Верховна Рада України скасувала довідки про несудимість для кандидатів на місцевих виборах. Тепер всі кандидати, як вважають парламентарії, будуть в рівних правах.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 3995 "Про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо спрощення умов реєстрації кандидатів у депутати на місцевих виборах", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За проголосували 325 народних депутатів.

Як повідомляється, проект закону передбачає виключення пункту 9 частини першої статті 222 Виборчого кодексу України. Даний пункт вимагає надання довідки про наявність або відсутність судимості для деяких кандидатів на місцевих виборах.

Для отримання довідки, згідно з наказом МВС України, може знадобитися до 30 днів. Цей термін може перешкодити в процесі реєстрації для участі в місцевих виборах.

"Зазначений строк може суттєво завадити кандидатам в депутати на місцевих виборах бути зареєстрованими для участі в місцевих виборах, що, в свою чергу, є обмеженням реалізації пасивного виборчого права", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Читайте також: "Я завжди буду це робити": Зеленський пояснив, чому так часто їздить по регіонах

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: