16.09.2020, 07:37

У Сєвєродонецьку та Міловому посилюється карантин

В Северодонецке и Меловом ужесточается карантин

У Луганській області регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила посилити карантинні заходи та ввести обмеження, що стосуються "помаранчевої" зони у Сєвєродонецьку та Міловому.

Про це повідомив заступник директора Луганського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Володимир Жданов у коментарі "Громадському радіо", передає Час Пік.

За його словами, за минулі вихідні на Луганщині лабораторно підтверджено 44 нових випадки захворювання на коронавірус COVID-19. Серед хворих - 16 осіб, які прибули з окупованої території та здали ПЛР-тест при перетині кордону.

Найбільшу кількість інфікованих COVID-19 зареєстрували у Сєвєродонецьку та Міловому. Тому в цих містах обласна комісія ТЕБ та НС вирішила посилити карантинні заходи та ввести обмеження, що стосуються "помаранчевої" зони.

"Скорочення перевезення пасажирів в обсязі 50 відсотків від місць сидінь. Це призупинення планових госпіталізацій і планових операцій. Я хочу підкреслити, це - планові, не стосується екстрених. А екстрені проводяться, як і проводилися.

Це призупинення роботи хостелів. Це збільшення кількості площі на 1 людину при проведенні допустимо масових культурних заходів. У жовтій і зеленій зоні цей показник був - 5 метрів квадратних, тут він вже 20 квадратних метрів на одну людину", - зазначив Жданов.

У той же час, в Біловодську та Станиці Луганській обласна комісія ТЕБ та НС встановила карантинні заходи, що стосуються "жовтої" зони.

"Заборона відвідування закритих установ, інтернатів, будинків пристарілих та посилення заходів у цілому по району з метою подальшого запобігання можливих заражень", - зазначив Жданов.

За словами заступника директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ, ці обмеження в 4-х містах Луганщини ввели на два тижні. Згодом їх можуть продовжити або скасувати. 

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик