16.09.2020, 07:55

В Україні різко похолодає та вдарять перші заморозки: прогноз синоптиків

В Украине резко похолодает и ударят первые заморозки

В Україні в результаті вторгнення арктичного повітря очікується сильне похолодання. У кількох регіонах країни синоптики прогнозують заморозки.

В Україні вже з 18 вересня очікується значне похолодання. Температура повітря різко знизиться через вторгнення арктичного повітря. Про це повідомляє Український Гідрометцентр, передає Час Пік.

За прогнозами синоптиків, вже в 18-19 вересня в західних, північних, східних та центральних областях очікується різке зниження температури. Похолодає в середньому на 10-12 градусів.

Зниження температури супроводжуватиметься поривами північного вітру 15-20 м/с, місцями обіцяють заморозки.

18 вересня заморозки очікуються у Волинській, Львівській, Рівненській та Тернопільській областях. Вже з 19 вересня погіршення погодних умов очікується і на решті території України.

Вночі температура повітря опуститься до + 2...+ 8 градусів. На поверхні грунту і місцями в повітрі заморозки близько 0 градусів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до + 9...+ 15 градусів.

Похолодання в Україні затримається до 20-22 вересня. З 23-25 вересня почнеться поступове підвищення температури.

У середу, 16 вересня, ще збережеться сонячна та спекотна погода на всій території України. Вдень у більшості регіонів країни повітря прогріється до + 27...+30.

У четвер, 17 вересня, атмосферний фронт принесе похолодання. У західних областях очікуються дощі. Дощі також захоплять Вінницьку, Житомирську область, Київську та Чернігівську області.

На вихідних невеликий дощ обіцяють тільки на сході - місцями в Харківській, Сумській, Луганській та Донецькій областях.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик