16.09.2020, 08:30

Тарифи на опалення в Україні збільшаться: на скільки зросте сума платіжки після 1 жовтня

Тарифы на отопление в Украине увеличатся

Українські компанії-постачальники тепла з 1 жовтня 2020 року зможуть кілька разів на рік змінювати тарифи на опалення. Очікується, що сума платіжки за опалення протягом опалювального сезону збільшиться на 15-16%.

Тарифи на опалення та сума платіжки зростатимуть щомісяця, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ТОВ "Південь-газ".

У компанії відзначили, що тарифи на опалення збільшуються через зміну ринкових цін на газ. Також до ціни додають вартість транспортних послуг, оскільки Україна використовує імпортний газ.

Якщо порівнювати їх з початком опалювального сезону, тарифи на опалення зростуть. Як відзначають експерти, в розпал сезону суми в платіжках можуть збільшитися приблизно на 15%.

Як відзначають експерти, в жовтні, швидше за все, різниця буде незначною, проте в грудні-лютому (в розпал опалювального сезону), газ може істотно подорожчати.

Наприклад, якщо в жовтні за опалення однокімнатної квартири доведеться платити близько 1,1 тис. гривень, то вже в грудні платіжка прийде на 1,2 - 1,3 тис. гривень.

В останньому меморандумі України з МВФ прописано, що тарифи на тепло можна переглядати кілька разів за сезон.

Згідно з цим документом, з 1 жовтня 2020 року українські компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів на рік змінювати тарифи на опалення.

Якщо раніше тариф на газ встановлювався відразу на весь опалювальний сезон, то на сьогоднішній день вартість блакитного палива може змінюватися щомісяця.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик