16.09.2020, 10:54

У Сєвєродонецьку та Краматорську побудують житло для переселенців

В Северодонецке и Краматорске построят жилье для переселенцев

У Сєвєродонецьку та Краматорську побудують житло для внутрішньо переміщених осіб. У Києві відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в рамках проекту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України".

15 вересня 2020 року у м.Києві Міжнародною організацією з міграції (МОМ)  підписано Меморандум про співпрацю з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міською радою Краматорська та Військово-цивільною адміністрацією Сєвєродонецька, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

В Северодонецке и Краматорске построят жилье для переселенцев

Заступник міністра міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Давид Макар’ян зазначив, що проєкт передбачає залучення допомоги у розмірі 22 млн 100 тис. євро. Його реалізація розрахована до 2025 року, та має забезпечити житлом близько 1,5 тис. внутрішньо переміщених осіб на території Краматорської та Сєвєродонецької міських громад.

Проєкт впроваджується Міжнародною організацією з міграції завдяки фінансуванню від Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW у тісній співпраці з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Краматорською міською радою та військово-цивільною адміністрацією міста Сєвєродонецька.

В рамках реалізації проєкту житло побудують та відремонтують для понад 500 родин: 80% з них становитимуть ВПО, а 20% - місцеві мешканці Краматорська та Сєвєродонецька.

Міста для реалізації проєкту були обрані через наявну велику кількість ВПО (50 тисяч та 40 тисяч людей відповідно, згідно з офіційними даними).

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик