16.09.2020, 17:09

Ситуація з COVID-19 ускладнюється: чи вийде Луганщина з "зеленої" зони карантину?

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус

Луганська область поки знаходиться в "зеленій" карантинній зоні, але якщо коронавірусна інфекція буде поширюватися такими ж темпами, ситуація зміниться. Деякі райони області вже сьогодні відповідають "жовтій" та навіть "помаранчевій" зоні.

Про це розповів в ефірі телеканалу "СТВ" директор ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України" Володимир Жданов, передає Час Пік.

"Якщо темпи зростання [захворюваності], які фіксуються за останній тиждень, залишаться такі ж, то можливий перехід Луганській області в "жовту" зону, оскільки ми вже на сьогодні маємо по області базовий рівень захворюваності на рівні десь 41,5 при нормі для "жовтої" зони 40", - заявив Жданов.

За його словами, на окремих адміністративних територіях базовий рівень захворюваності ще вище: Сєвєродонецьк - 99,9, Міловський район - 161,7, Станично-Луганський - 86,1, Біловодський - 43,9, Старобільський - 42,5. На цих територіях за рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС встановлені додаткові протиепідемічні заходи.

Жданов підкреслив, що ці території поки входять в "зелену" зону, оскільки ці зони встановлює тільки державна комісія ТЕБ та НС. Регіональні ж комісії можуть встановлювати додаткові обмеження відповідно до постанови Кабміну. Жданов зазначив, що на сьогодні для Сєвєродонецька і Мілового встановлені обмеження, які відповідають "помаранчевому" рівню, а для Станично-Луганського та Біловодського району - по "жовтому" рівню.

"Жовта" зона передбачає заборону на відвідування закритих установ (інтернати, диспансери, будинки для людей похилого віку). В "помаранчевій" зоні припиняються планові госпіталізації і планові операції; обмежується кількість людей на площу при проведенні масових заходів (1 людина на 10 кв. м); забороняється діяльність готелів; забороняється відвідування установ освіти групами більше 20 чоловік.

Жданов також розповів, де жителі Луганщини найчастіше заражаються коронавірусом.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: