16.09.2020, 18:17

У МОЗ України вирішили змінити підхід до встановлення карантинних зон

Марина Началова | Все новости автора
максим степанов

На засіданні Кабінету міністрів 16 вересня розглядалося питання про внесення змін до постанови №641, яка регламентує застосування карантинних обмежень в Україні.

Про це повідомив на брифінгу за підсумками засідання Уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Час Пік.

Він нагадав, що в понеділок обговорював це питання з мерами міст. За результатами наради з міськими головами та засідання Кабміну до постанови про карантинні заходи вносяться зміни.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки буде встановлюватися за спільним рішенням державної та регіональних комісій ТЕБ та НС.

Встановлюватися "червоний" рівень буде, якщо завантаженість лікарняних ліжок на території регіону буде більше 75% протягом 5 днів поспіль.

Другий критерій для встановлення "червоного" рівня - перевищення середнього по країні рівня захворюваності COVID-19 на 100 тисяч населення за 14 днів більше ніж в 5 разів.

Степанов підкреслив, що умови дії адаптивного карантину на території України не змінюються: в залежності від епідемічної ситуації на території міста або району встановлюється певний рівень епідемічної небезпеки.

Протиепідемічні обмеження і їх кількість на території з "червоним" рівнем буде визначатися спільним рішенням державної та регіональних комісій ТЕБ та НС з переліку, визначеного постановою. Це може бути одномоментне закриття бізнесу або поступове обмеження певних сфер, які призводять до спалахів захворюваності.

Будуть заборонятися відвідування дитячих садків і шкіл в місті або районі, де встановлено "зелений", "жовтий" або "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки в разі, якщо на самоізоляцію через контакт з хворим COVID-19 йде більше 50% класів школи. Рішення про обмеження навчання в "червоній" зоні буде прийматися на спільному засіданні державної і регіональної комісії ТЕБ та НС.

Також в "помаранчевих" зонах при вході в установи повинні бути встановлені інформаційні матеріали з інформацією про загальну площу установи і максимально можливу кількість відвідувачів.

Також Степанов заявив, що МОЗ пішло назустріч проханням мерів міст прибрати обмеження в "помаранчевій" зоні на перевезення пасажирів в громадському транспорті в кількості 50% від кількості місць для сидіння і дозволити перевозити людей за кількістю сидячих місць.

Нагадаємо, в Україні за добу число хворих COVID-19 збільшилося на 2 958 осіб.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик