17.09.2020, 08:58

Польща ініціює арешт російських диспетчерів, які працювали в день авіакатастрофи президентського Ту-154

Польша инициирует арест российских диспетчеров, работавших в день авиакатастрофы президентского Ту-154

Польська влада вирішила притягнути до відповідальності осіб, які могли бути безпосередньо причетні до краху Ту-154М, на якому 10 квітня 2010 року летів тодішній президент Польщі Лех Качинський.

Польська прокуратура ініціює тимчасовий арешт російських авіадиспетчерів, які працювали в аеропорту Смоленська в момент аварії літака Ту-154 з президентом Лехом Качинським на борту, повідомляє Час Пік з посиланням на Польське агентство друку.

З клопотанням про арешт трьох диспетчерів аеропорту "Смоленськ-Північний" в окружний суд Варшави звернулася слідча група відомства.

"Звинувачення, які були пред'явлені диспетчерам, стосуються умисного провокування авіакатастрофи, що спричинила загибель багатьох людей", - повідомила прес-секретар польської Генпрокуратури Ева Бялик.

Рішення суду про арешт стане першим кроком до оголошення диспетчерів у міжнародний розшук та вимоги їх видачі польській владі.

Нагадаємо, літак Ту-154 з польським президентом, його дружиною та 86 членами урядової делегації розбився 10 квітня 2010 року при заході на посадку в аеропорту "Смоленськ-Північний". На борту було 96 осіб: 88 пасажирів та вісім членів екіпажу. В результаті авіакатастрофи загинули всі, хто знаходився на борту.

Польща з самого початку слідства наполягала на тому, що причиною аварії став вибух.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик