18.09.2020, 08:37

Старт опалювального сезону під загрозою: "Нафтогаз" попередив жителів 57 міст у різних регіонах України

Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины

Своєчасний старт опалювального сезону для жителів 57 населених пунктів України знаходиться під загрозою через борги виробників тепла. "Нафтогаз" опублікував перелік критичних боржників.

Як повідомили в НАК "Нафтогаз України", компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, щоб жителі кожної області могли перевірити, чи входить місцеве підприємство в їх число, повідомляє Час Пік.

"Борги 90 підприємств теплоенергетики ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону. Такими є оперативні дані НАК "Нафтогаз України" про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Щоб убезпечити своїх клієнтів та успішно увійти в опалювальний сезон, виробники тепла мають виконувати обов’язкові умови постачання газу (передбачено Постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. №867)", - сказано в повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України". 

Відзначається, що підприємствам необхідно підписати договір з "Нафтогазом" та виконати одну з наступних умов: 

- дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за усіма укладеними з НАК "Нафтогаз України" договорами (без урахування штрафних санкцій) (для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд державного майна, не нижче 60%);

- укладення та виконання договору з НАК "Нафтогаз України" про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ згідно з типовим договором у межах реалізації Закону України "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії;

- подання та виконання виробником погодженого виконавчим органом відповідної місцевої ради графіка погашення заборгованості, а також здійснення поточних розрахунків за використаний природний газ.

"Захист українців під час опалювального сезону - надзвичайно важлива справа, тому Компанія максимально йде на зустріч усім сторонам цього процесу. Ми очікуємо від виробників тепла такого ж відповідального ставлення до своїх зобов'язань перед клієнтами та вимогами законодавства", - заявили в НАК"Нафтогаз України".

Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины Старт отопительного сезона под угрозой: "Нафтогаз" предупредил жителей 57 городов в разных регионах Украины

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик