18.09.2020, 15:08

В Україні стартували міжнародні навчання Rapid Trident: відео

В Украине стартовали международные учения Rapid Trident

На Яворівському полігоні Львівської області 17 вересня стартували міжнародні навчання Rapid Trident 2020. У навчаннях візьмуть участь 4 тисячі військових з України та дев'яти держав НАТО.

Крім України та США, у навчаннях братимуть участь представники Великої Британії, Литви, Німеччини, Данії, Канади, Польщі, Румунії, фахівці командування НАТО та особовий склад LITPOLUKRBRIG – Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, повідомляє Час Пік.

Кістяк українського контингенту складатиме особовий склад однієї з мотопіхотних бригад ОК"Південь".

"На території України вперше відбудуться двосторонні навчання повітряно-тактичної групи Сил спеціальних операцій Збройних Сил США в Європі з відпрацювання спільних завдань з підрозділами Сил спеціальних операцій Збройних Сил України...

Проведення двостороннього навчання в рамках стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля – 2020" дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, також – підвищити взаємосумісність з силами і засобами НАТО", - повідомила прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Напередодні відбулася одна з фаз навчань-умовний штурм міста. За легендою, противник зайняв оборону, натягнув розтяжки та забарикадував двері. 

Далі під час навчань залучатимуть бронетехніку, стрілецьку зброю та вертольоти армійської авіації та літаки ЗСУ.

Навчання повинні були тривати 21 день, але, через пандемію коронавірусу скорочені до 10 днів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик