20.09.2020, 08:25

Названа вартість одного кілометра дороги в Україні

стоимость дороги

В Україні вартість будівництва одного кілометра дороги другої категорії за рік зросла в два рази. Скільки зараз коштують українські дороги?

У Державному агентстві автомобільних доріг повідомили, що вартість будівництва одного кілометра дороги другої категорії становить понад 100 мільйонів гривень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"Середня вартість робіт з будівництва та реконструкції 1 кілометра автомобільної дороги загального користування державного значення другої категорії - 115 -125 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні Державного агентства.

Вказується, що на вартість автодоріг впливає кілька чинників:

  • рельєф місцевості;
  • наявність дорожньо-будівельних матеріалів за місцем будівництва;
  • категорія дороги;
  • геологічні особливості місцевості, на якій проводиться будівництво.

У той же час, вартість капітального ремонту кілометра дороги, за даними Укравтодору, становить 30-35 млн грн, а а поточного середнього ремонту - 15-19 млн грн.

У минулому році, як зазначають в ЗМІ, в Укравтодорі відзначали, що будівництво дороги другої категорії обходилося приблизно в 50 млн грн. Стало бути, автодороги України другого класу "подорожчали" в два рази.

Читайте також: Запорізький автозавод здивував: показаний унікальний "Запорожець", призначений тільки для експорту (фото)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: