Кращі місця осіннього відпочинку в Україні

Татьяна Землянко | Все новости автора
осень

Настає золота осіння пора - відмінний час для подорожей і відпочинку в оксамитовий сезон. Виснажлива спека відійшла в сторону, дні стають прохолодніше, а значить - можна будувати плани на відпустку, вихідні або осінні канікули. Де ж можна організувати цікавий і насичений відпочинок? Розглянемо кілька чудових місць в нашій країні.

Зовсім не обов'язково їхати кудись далеко, адже у нас в Україні є маса прекрасних міст, після відвідування яких у вас залишаться чудові спогади. Любителям гірського відпочинку можна відправитися у Карпати: саме в цю пору там дуже красиві ліси, чисте повітря, просто достаток ягід та грибів. Можете відправитися у похід, покататися на конях і оцінити неймовірно смачну кухню. 

Читайте також: 7 кращих місць для відпочинку в Україні

Тим, кому крім мальовничої природи хочеться також насолодитися красивою архітектурою, запрошуємо у місто Чернівці. При правильно організованому маршруті ви отримаєте незабутні враження. Неодмінно відвідайте в центрі міста Ратушу: її вежа височить на 50 метрів, і з такої висоти ви зможете побачити багато цікавого в околиці. Також обов'язково відвідайте Римсько-католицький костел, Миколаївський собор і старовинний сонячний годинник. 

А що ви думаєте про Термальні джерела, або гарячі ванни? В основному вони знаходяться на Закарпатті, в Беринговому і Косово. Гарячі ванни не тільки зігріють вас в прохолодні осінні дні: тут ви ще побачите безліч інших красивих фонтанних скульптур.

Скориставшись послугами турагентства, ви зможете чудово провести канікули всією сім'єю. Спецталісти допоможуть визначитися з курортом, організують розважальну та екскурсійну програму.

Читайте також: Незвідана Албанія: 3 причини відвідати Саранду

Є ще варіант відвідати дивовижний регіон - Полтавщину. Ця місцевість широко відома своїми традиціями, ярмарками та культурою. Тут ви можете скуштувати знамениті полтавські галушки, відвідати "гоголівські" місця і сфотографуватися з героями творів цього містичного письменника.

Осінньою перлиною біля моря як і раніше є Одеса. Вона по-особливому красива і затишна у будь-який час року. Старовинні архітектурні багатства, театральне мистецтво, знамениті Потьомкінські сходи довжиною у 142 метри, Морський вокзал, Музей кіно і Воронцовський палац приваблюють туристів з усіх куточків України та світу у будь-який час року.

Озеро Синевир, яке розташоване на території Українських Карпат, у верхів'ях річки Тереблі, захоплює і вражає своєю казковою красою. Глибина озера 20 м, в ньому не можна купатися і ловити рибу. Завдяки цьому воно радує відвідувачів своїми неповторними пейзажами і чистотою повітря.

Сподіваємося, цей не великий огляд допоможе вам вибрати цікаве місце для осіннього відпочинку.